17 grudnia 2014

Przeciwzapalna herbatka imbirowo kurkumowa z miodem

Herbatka ta jest idealna w pierwszych dniach przeziębienia, grypy lub gdy czujemy, że coś nas zbiera.


Oto prosty przepis na herbatkę, która złagodzi przeziębienie i grypę.

Składniki
  • 1 szklanka wody
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżki mleka sojowego
  • Miód do smaku

Do gotującej się wody dodajemy imbir i kurkumę. Zmniejszamy ogień i całość gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Dodajemy mleko i dosładzamy do smaku miodem. 



 Powyższy post został opublikowany tylko w celach informacyjnych. Zawsze(!) zachowuj należytą ostrożność przy stosowaniu ziół i dzikich roślin oraz upewnij się że zostały one poprawnie zidentyfikowane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...